Teema 9

 IT juhtimine ja riskihaldus

Tänases postituses kirjeldan kaht tuntud IT-juhti, kes esindavad erinevaid juhitüüpe. Valisin juhtideks, keda kirjeldan Steve Jobs ja Mark Zuckerberg, nemad on tuntud ilmselt kõigile.


Steve Jobs

Steve Jobs on ilmselt kõigile teada kui Apple asutaja. Jobs oli tark mees, tal olid head mõtted ja väärt ideed, kuid pole ka saladus, et juhina võis olla ta päris karm. Tema liigitaksingi juhi (leader) alla. Jobsil oli kindel pilt, kuhu ta tahtis jõuda ning pani kogu meeskonna selle nimel tööle. Ta suutis inimesi oma ideede ja jutuga kaasa haarata. Teisest küljest oli Jobs ka veidi närviline isiksus ning käitus oma töötajatega vahel halvasti. Nt tegi ta töötajaid maha, kui mõni oma töös vea tegi. Jobs oli järjekindel ning üsna perfektsionist. Kokkuvõttes on ju kõigil omad head ja vead, arvan, et just Jobsi järjekindlus ja karm ning range suhtumine viiski tema suure eduni.



                                                                                        Pildil: Steve Jobs


Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg - ilmselt samuti kõigile teada nimi, Facebooki looja. Zuckerbegi liigitaksin mina juhina teavitaja/suhtleja ning samuti ka arengumootori alla. Zuckerbergi eesmärk on ühendada maailma ja muuta see avatumaks. Arvestades seda, et Zuckerberg on miljonär, siis teeb ta oma tööd arvatavasti töö pärast, see meeldib talle. Tema eesmärgiks ei ole raha. Zuckerbergi suhtumine on tavapärasemast teistsugune, ta on loonud oma töötajatele väga head tingimused töökeskkonnas, samuti on ta end töötajate jaoks kättesaadavaks teinud. Zuckerberg on ka öelnud, et tema ei osta ettevõtteid millegi muu pärast, kui et saada endale veel rohkem suurepäraseid inimesi. Mark Zuckerberg on tõeliselt motiveeritud ja positiivne inimene, samuti on ta juhina väga inimlik ja hoolib oma töötajatest, kohtleb neid austusega. Tema puhul ongi just tänu nendele omadustele teda saatnud edu.



                                                                                          Pildil: Mark Zuckerberg

Pildid:

https://www.google.ee/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teema 14

Teema 10

Teema 12