Teema 10

 Võrkude rikkus: vabast tarkvarast vaba kultuurini

Tänases postituses kirjutan arvustuse Eric S. Raymondi Hacker - HOWTO kohta.


Kuidas saada häkkeriks (Hacker - HOWTO)

Kõigepealt tahaksin mainida, et nii nagu arvatavasti päris paljude inimeste jaoks on sõna "häkker" pigem halva maiguga, arvasin seda ka mina enne selle teose lugemist. Häkker on hoopis hea - häkkerid teevad asju. Selle vastand on aga kräkker - kräkkerid lõhuvad asju, mille häkkerid on teinud.

Raymond on antud teoses andnud väga hea ülevaate sellest, kes on häkker, milline peaks olema tema suhtumine ja põhioskused. Kes on häkker, mainisin juba eespool. Häkkerid on nt need, kes ehitasid interneti, häkkerid tahavad maailma paremaks muuta ja loovad kasulikke asju ning lahendavad probleeme. Häkker peab olema motiveeritud ja valmis alati uuteks väljakutseteks. Öeldakse, et kui oled valinud programmeerija elukutse, siis pead valmis olema elukestvaks õppeks, sest tehnoloogia areneb aina kiiremini - kõik muutub pidevalt. Siit tuli ka välja üks ülioluline oskus, mis peaks igal häkkeril olema - programmeerimine. Lisaks peab häkker oskama väga hästi inglise keelt, kasutada veebi ja HTML'i kirjutada. 

Minu arust on artiklis väga hästi välja toodud see, et häkker pole sa enne, kui teised häkkerid sind pidevalt nimetavad. Ning on ka välja toodud 5 punkti, mida tuleks teha, et teised häkkerid sind märkaksid. Need on: kirjuta avatud lähtekoodiga tarkvara, aita tarkvara testida ja siluda, avalda kasulikku teavet, aita hooldada infrastruktuuri, teeni häkkerikultuuri.

Samuti meeldis mulle mõte, et häkker peaks lisaks arvutitele ja programmeerimisele tähelepanu pöörama ka teisetele tegevustele. Tuleks tegeleda asjadega, mis on head kehale ja vaimule nt. meditatsiooni või võitluskunstidega.

 Kokkuvõttes, mida mitmekülgsem ja mida avatuma mõtlemisega sa oled, seda suurem võimalus on sul tõenäoliselt saada heaks häkkeriks.




Pilt:

https://www.google.ee/



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teema 14

Teema 12