Teema 1

Ebaõnnestunud IT - lahendused

Tänases postituses keskendun kolmele huvitavale ja lootustandvale IT- lahendusele, millest aga paraku ei ole asja saanud.


BlackBerry nuputelefonid

Blackberry andis välja esimese seadme 1999. aastal, kuid esimene mudel meie mõistes "telefon", ilmus 2002. aastal. Alguses oli BlackBerry üsna edukas, kuid see muutus koheselt, kui turule ilmusid i'Phone'id ja Samsung Galaxy'd. BlackBerry keskendus klaviatuurile, see telefon oli mõeldud eeskätt inimestele, kes kasutasid telefoni suhtlemiseks. Tänapäeval on aga nutitelefonid niivõrd arenenud, et lisaks suhtlemisele leiab telefon rakendust sadadele muudele tegevustele (alustades sõnumite saatmisest lõpetades mängude mängimisega, videote salvestamisega jne). BlackBerry hinnaklass polnud sugugi madal, seega inimesed ei näinud mõtet soetada nuputelefoni, kui tavaline nutitelefon leiab sama raha eest kordades rohkem kasutust. Kuigi Blackberry eksisteerib siiani, loobus ettevõte telefonide tootmisest 2016. aastal.

BlackBerry Bold 9780 Sim Free Smartphone - Black: Amazon.co.uk: Electronics


Samsung Galaxy note 7

Samsung Galaxy note 7 tuli turule 2016. aasta augustis. Samsung tahtis mudeli anda välja enne kui iPhone 7 turule jõuab. Kiirustamine maksis aga valusalt kätte. Samsung Galaxy note 7 akud olid defektiga, mis muutsid telefoni plahvatusohtlikuks. See põhjustas ettevõttele ligi 5200 miljoni suuruse kahjutasu (USA dollarit). Ühtlasi kaotas Samsung klientide usalduse. Õnneks tõi Samsung Galaxy S8 turustamine hea kasumi ning see skandaal ei jätnud väga suurt märki maha. Kuid siit õppetund: ei tasu kiirustada. Tasa sõuad, kaugele jõuad!

Samsung Galaxy Note7 Price in India, Specifications, Comparison (13th  September 2020)   20 Grunge Arrow (PNG Transparent) | OnlyGFX.com        Samsung pins explosive Galaxy Note 7 on battery flaw - CNET


Microsoft Zune

Pärast seda, kui Apple muutis muusikamaailma ning andis 2001.aastal välja iPodi, tahtis Microsoft konkurentsi pakkuda. 2006. aastal andiski Microsoft välja Microsoft Zune'i. Kuigi Microsoft Zune sai positiivset tagasisidet, ei löönud Zune turul läbi eeskätt hilise turustamise tõttu. Microsoft tegi veel lisaks 6 generatsiooni Zune'i, kuid 2012. aastal otsustati nende tootmine lõpetada. 

Microsoft Zune 8 Black ( 8 GB ) Digital Media Player for sale online | eBay



Kasutatud allikad:

https://www.businessinsider.com/here-are-the-10-biggest-tech-product-failures-of-the-past-decade-2017-6#microsoft-zune-3

https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2018/06/09/blackberry-tous-ja-langus-ehk-kas-nuputelefonid-naasevad

https://mobilanyheter.net/et/2017/01/23/samsung-clargers-miks-aku/

https://et.wellnessalbertamag.com/samsung-moistab-miks-galaxy-note-7-plahvatas/

Pildid:

https://www.google.ee/


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teema 14

Teema 10

Teema 12